Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Dagsorden og referat 26.01.2022

Dagsorden og referat til skolebestyrelsesmøde (SKB)

26. januar 2022 i Ålholm               17.15-20.30              Forplejning: Leveres af skolen

Mødeleder: Mette

Ordstyrer: Kirsten

Referent: Jakob

Deltagere: Mette, Kirsten, Søren, Lotte, Dana, Tine, Christina, Ole og Jakob

Fraværende: Signe, Susanne

Dagsorden

Hvad handler punktet om, er der særlige ansvarlige, gæster og er det til orientering (O), drøftelse (D) eller beslutning (B)

Tid

 

Referat

Opsummering af orienteringen/drøftelsen, konklusion på beslutning, angivelse af evt. ansvarlig og evt. deadline.

Formidling

Til hvem, af hvem og hvordan?

0.

Velkommen og fællesspisning

25

 

Mette

1.

Godkendelse af dagsorden (B)

 

5

Kommentar til dagsordenen

Mette

2.

Temadrøftelse (D+B)

Læs inden mødet

  • Rammer for visionsarbejdet
  • Det foreløbige oplæg fra skolens ledelse og medarbejdere

Fremsendes få dage inden mødet.

60

Vision for Hillerød Vest

  • Kort præsentation af det foreløbige arbejde
  • Spørgsmål til skolens oplæg fra Skolebestyrelsen
  • Vigtige pointer, som savnes i oplægget
  • Gruppearbejde: Hvad er visionen for forældrene for Hillerød Vest skolen?

Jakob og Ole skriver noter med henblik på endeligt udkast, som godkendes af Mette og Kirsten

 

Referat:

Ole gjorde rede for processen frem til i dag. Ledelsen har lavet et udkast, som formand og næstformand fik lov at kommentere på. Dernæst blev skolens LKU (inkl. TR fra Alsønderup) inddraget til kommentarer over to eftermiddage. Dette udkast skal bestyrelsen nu kommentere på, hvorefter Kirsten fletter bestyrelsens kommentarer ind i visionen. Derefter bliver dokumentet lagt ud til skolens forskellige trin til kommentarer. Til sidst bindes det hele sammen af ledelsen inden fremsendelse til forvaltningen.

 

Ole og Mette

 

 

3.

Orientering (O)

Ingen forberedelse

 

15

Nest-inspireret tiltag på Hillerød Vest, fremover omtalt som V-klasserne

Orientering om proces, navngivning og orientering til forældrene

 

Det nye tilbud for elever med autismediagnoser bliver døbt “V-klasserne”. Dette er et produkt af en drøftelse med forvaltningen og under hensyntagen til at undgå stigmatisering af eleverne i den nye ordning.

 

Som noget nyt er vi på baggrund af indførsel af V-klasserne nødt til at se bort for den udskudte klassedannelse, men går over til den mere traditionelle klassedannelse allerede fra 1. maj. Der er dog ikke lukket for tilretninger hen over efteråret i 0. klasse, hvis de andre sammensætninger er dysfunktionelle.

 

Vi arbejder i ledelsen med etableringen, placeringen, målgruppevurderingen til V-klasserne, ligesom vi også skal i dialog med forvaltningen om en fremtidig lokaleplan. Vi påregner at rekruttere på baggrund af interne drøftelser, samt behov for specialpædagogisk personale.

 

Skolen er i dialog med konsulenter om kommunikationsmateriale, som forventes færdigt i denne uge.

 

Der kommer en visitationsproces for de 4 elever med udfordringer indenfor autismespektret på lige fod med andre tilbud indenfor specialundervisning.

 

Den generelle tilbagemelding fra medarbejderne var positiv, hvor flere ser dette som en spændende opgave og udvikling fra skolen. Nogle medarbejdere påpegede, at behovet for kompetencer og værktøjer allerede er til stede i skolens andre klasser.

 

Det er interessant at samle erfaringer med, hvordan man bygger bro til fritidstilbud og foreninger fra V-klasserækken.

 

Ole

4.

Pause

10

Af- og påfyldning

 

5.

Indstilling til beslutning (B)

Ingen forberedelse

 

 

30

Beslutning om konvertering af timer for udskoling og mellemtrin.

Vi skal ansøge om kortere skoledag jf. folkeskolelovens §16. De forgangne år har vi forkortet skoledagen i udskolingen til brug for to-voksen i studietiden.

Der er også mulighed for at ansøge om konvertering af timer i mellemtrinnet. Flere skoler har gjort dette i et stykke tid, hvilket gør, at mellemtrinnets klasser har 2 timer kortere skoledag end vores. Dette indebærer en længere åbningstid i klub og et tilsagn om, at vi som minimum har 2 timers to-voksen på mellemtrinnets skemaer.

Bestyrelsen tilslutter sig ledelsens forslag om at lave konvertering af timer til at forkorte skoledagen for både udskoling og mellemtrinnet næste år.

 

Generelt skal det siges, at vi ikke har så mange møder tilbage af dette år. Derfor bør der prioriteres i nedenstående emner.

 

Prioritering af arbejdet frem mod sommer

  • Valg til skolebestyrelsen – Ole og Mette har denne
  • Digital dannelse – Der kan umiddelbart trykkes på “knappen” for at sætte et oplæg op ved Børns vilkår. Lotte og Ole finder en data.
  • Kontaktforældre - Ikke nogen tovholder. Punktet streges
  • Kommunikationsgruppen – nyhedsbreve, hjemmeside – Kirsten, Ole og Tine
  • Skolens profil – Punktet streges
  • Kvalitetsrapporten og faglighed – Punktet streges
  • Høringssvar - Mette er tovholder
  • Forældremøder - forberedes af ny skolebestyrelse

 

Jakob og Ole

 

Mette og Kirsten

6.

Kort orientering (O)

Ingen forberedelse

 

 

10

Økonomi

Regnskabet for 2021 er nu lukket. Skolen lander på et overskud på ca. 100.000 kr., HFO med et overskud på 68.000 og derudover et overskud på specialundervisningsbudgettet på over 3%.

 

Vi skal nu til at ansøge om overførsel på ovenstående beløb. Så det er ikke sikkert, at de kan gå med i kommende års budget.

 

Derudover er budgettet for 2022 meldt ud. Dette viser et billede af en elevtilgang og en udvikling i sociodemografien og en etablering af V-sporet, der sammenlagt giver et større budget end de forgangne år.

 

Personalesituation – Vi ansatte i går to nye medarbejdere. Èn til drivhuset og én primært til 7. klasse. Vi er rigtig glade for de to ansættelser og ser frem til at arbejde sammen med de to nye.

 

Vi er ramt i øjeblikket af et par længere sygemeldinger, som heldigvis er på vej tilbage. Generelt er der i øjeblikket et højt fravær blandt medarbejderne, som de fleste andre arbejdspladser.

 

Nye skoledistrikter – Der er lavet en lille ændring i skoledistriktet, udover de ændringer der var varslet i helhedsløsningen for den vestlige del af Hillerød. Dette indebar, at enkelte veje omkring Trollesminde Alle overgik til Hillerødsholmskolens distrikt. Det er også besluttet af byrådet, at der bliver lukket for distriktskrydsere til Sophienborgskolen fra vores distrikt, jf referat fra Byrådet.

 

Ole og Jakob

7.

Eventuelt (O)

 

 

10

Skolebestyrelsesmødet den 16. marts flyttes til den 21. marts.

 

Søren fortæller, at der er tilkommet ressourcer til kommunen til at udbrede kunst og musik. Det påtænkes, at der kan etableres nogle projekter der bruges til at male eventuelt en tunnel, bygning eller lignende. Derudover er det også muligt at søge midler til at få musikere ud til koncerter eller events.

 

Hvis skolen vælger at søge det ovenstående, kan vi skrive til Søren, hvis det angår maling/forskønnelse og musikskolen for ansøgninger om musik.

 

Dana fortæller, at der er fare for at Ålholm Håndbold lukker, hvis der ikke bliver valgt en ny formand, samt sikre nye muligheder for at rekruttere nye spillere.

 

 

Alle

8.

Evaluering af mødet (D)

10

 

Alle

Næste møde: 16/5 Alsønderup, 21/6 Ålholm