Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Dagsorden og referat 27.02.2023

 

Dagsorden og referat til skolebestyrelsesmøde (SKB)

27. februar 2023 på Ålholm, lærerværelset          Kl. 19-20.30              Forplejning: egen

Mødeleder: Mette

Ordstyrer: Skal vælges

Referent: Jakob

Deltagere:  Jakob, Hanne, Katrine, Christina, Signe, Pernille, Søren, Tine, Susanne, Dana, Mette

Fraværende: Ole

 

Dagsorden

Hvad handler punktet om, er der særlige ansvarlige, gæster og er det til orientering (O), drøftelse (D) eller beslutning (B)

Tid

 

Referat

Opsummering af orienteringen/drøftelsen, konklusion på beslutning, angivelse af evt. ansvarlig og evt. deadline.

Referat

0.

Velkommen

 

2

Mødet i aften er tidsmæssigt kortere, end vi plejer. Dette som obs til os selv.

Mette

1.

Godkendelse af dagsorden og kort orientering om, hvordan vi udarbejder den (O+B)

 

4

Kommentarer til dagsordenen til i aften og kort orientering om, hvilke kriterier der er for dagsordenspunkter, plus hvordan dagsordenen udarbejdes.

Pernille redegør for, hvad der fremgår af forretningsordenen. Det er formandens opgave at fastsætte dagsordenen. Sådan som det fremgår for nuværende, så skal punkter være formanden i hænde to uger før mødets afholdelse.

 

Det er vigtigt, at det i de foreslåede punkter fremgår succeskriterier.

 

Det ønskes, at forretningsorden kigges på med fokus på punkternes adgang til dagsorden.

2.

Temadrøftelse om kontaktforældremødet (D+B)

20

En arbejdsgruppe under skolebestyrelsen har arbejdet med planlægning og eksekvering af møde for kontaktforældrene. Hvordan har denne proces været og samarbejdet om opgaven med den samlede bestyrelse? Og nu da aftenen er vel overstået: Hvad er vi blevet klogere på? Hvilke opmærksomhedspunkter kan vi have fremadrettet i.f.t. afholdelsen af fremtidige kontaktforældremøder?

 

Arbejdsgruppen under bestyrelsen og formandskabet foreslår, at det introducerende kontaktforældremøde, som vi netop har holdt, bliver det første af de to årlige møder, og at det kan fungere som skabelon for, hvad vi vil tale med kontaktforældrene om.

 

35 forældre mødte op. 3 fra Alsønderup.


Det blev udmeldt, at vi har to af disse slags møder om året. Det ene møde skal ligge tidligt på skoleåret og have karakter som dette møde. Derudover skal der ligge et andet møde også, hvor de udvalgte emner tilbagemeldes.

 

Der var efterspørgsel efter en klar distinktion mellem kontaktforældre og forældrerådet, som kunne meldes ud til alle forældre.

Der er en folder der skal sendes ud til kontaktforældrene. Derudover skal referatet også meldes ud til dem, ligesom vi også afgrænser emnerne samtalerne.

 

Processen fra planlægningen fik gode tilbagemeldinger, ligesom selve aftenen også var en god oplevelse. Forældrene var glade for at møde hinanden, ligesom de også godt kunne håbe om mere tid til debat.

 

Ide kunne være at et af de velfungerende forældreråd meldte ind til et katalog med aktiviteter, der kan være relevante for nye klasser og til inspiration for alle.

 

Det har for lærerne været svært at få solgt rollen som kontaktforældre siden corona. Dertil er folderen en rigtig god ide.

 

Emnerne der blev foreslået til mødet:

 

 - Digital dannelse (indskoling)

 - Sprogbrug, kammeratskab og trivsel (indskoling)

 - Tiltrækning, tilknytning og fastholdelse af elever på skolen (Mellemtrin)

 - Trivsel, mellem elever, forældre og lærere (Mellemtrin)

 - Dyrke elevernes faglige stolthed og fokusere på fagligheden (Udskolingen)

 - Trivsel (Udskolingen)

 

Det aftales at, bestyrelsesmedlemmerne får referatet fra mødet ud, så vi sidenhen kan beslutte hvilke emner, vi tager op.

Hanne melder ind med, at vi i indskolingen på de to matrikler i øjeblikket oplever en ændring i børnegruppen. Dette ses i elevernes større fokus på mobiltelefoner eller devices. De er sværere at motivere med andet end brugen af skærm, hvor vi oplever, at elever er blevet reguleret i hjemmet ved skærmbrug. Vi indgår en aftale med PPR om at arbejde på noget vejledning i forhold at imødegå disse udfordringer.

 

Søren spørger ind til, om der var efterspørgsel på nogle fysiske, aktive muligheder for at skabe det gode fritidsliv for eleverne. Dette kan være ved at italesætte klubbens tilbud, foreningernes tilbud.

Søren italesætter muligheden for at søge puljer til kultur og fritidsaktiviteter.

 

3.

Status på Drivhuset og V-klassen (O)

 

15

Katrine og Hanne er inviteret med for at give bestyrelsen en status på Drivhuset og V-klassen i indskolingen.

Hanne fortæller om V-klassen:

V- klassen er et tilbud under Hillerød Kommune, så elever kan visiteres fra hele kommunen.

Der er 2 elever med autismespektrumsforstyrrelser tilknyttet i V-klassen. Desværre er det kun to. Hillerød Kommune har endnu ikke for vane at diagnosticere tidligt. V-klassen tager elever ind, der har fået en diagnose. Dette er i sig selv modstridende

 

Der er ligeledes to visiterede til kommende skoleår.

 

De lærere, der har haft V-klassen i år splittes op, så den ene Pia rykker med klassen op i 1., mens den anden bliver på 0. årgang.

 

Siden eleverne i 0. klasse er startet, har der på nuværende tidspunkt fremkommet 4 elever der har nogle særlige indsatser. Disse er ikke lige så påkrævede, som vi ser i de andre klasser. Dette kan hænge sammen med, at vi har to voksne på hele tiden.

Vi oplever en stor trivsel i klassen, ligesom forældrene også er rigtig opbakkende.

 

Desværre startede året med to klagesager med forældre, der ikke var tilfredse med tilbuddet. De fik medhold grundet at tilbuddet endnu ikke var velbeskrevet. Dette er der blevet rettet op på.

 

Dana redegør for, at der kan være et negativt narrativ ude at gå omkring V-klassen. Disse er blevet sendt videre til Hanne, som ikke har hørt noget om det.

 

Susanne kender til forældre, der har børn i 0.V, som roser tilbuddet. Hun kender dog også andre, som ikke vil ønske 0.V for deres børn.

 

Der er til kommende skoleår lavet to foldere. Den ene til de neurotypiske elever og én omkring de 4 specialpladser.

 

Drivhuset:

 

Drivhuset er fuldtallige igen med 4 medarbejdere, som gør at der kan tages flere elever ind i mellemformen.

 

Der er aktuelt 15 elever tilknyttet ordningen. I august var der 24. Der er ligeledes en venteliste, som nu kan bringes i spil. Nogle elever er der få timer, og nogle elever er der meget.

 

Hvis elever har en del timer i tilknytning til Drivhuset, så er det som regel både timer fysisk i klassen og timer i Drivhuset. Alle elever der er tilknyttet arbejder med social læring. Der kan ligeledes være faglige boostforløb eller nedregulering. Det ses også at være tid brugt i frikvarteret.


Risikoen for at blive afkoblet i forhold til tilknytningen til fællesskabet på skolen er det. Dette prøver Drivhuset at imødegå ved at arbejde fagligt med andre elever fra klassen, ligesom nogle er tilmeldt klubtilbud.

 

Det blev spurgt til, om der overvejes noget lignende i Alsønderup.

Anne-Lisbeth er ansat som inklusionsvejleder i Alsønderup, som arbejder med eleverne på samme måde, som Drivhuset gør på Ålholm.


Drivhuset har et grundlag, som lærerne forpligter sig på, når der er elever der starter i Drivhuset. Katrine fremsender det til bestyrelsen.

 

4.

Klasser og aldersblandede hold i Alsønderup (D+B)

 

10

Vi skal have muligheden for at kommentere på og godkende kommende skoleårs fordeling af klasser og aldersblandede hold i Alsønderup.

Katrine fremlægger forslaget til kommende års fordeling. Skolen foreslår at dele eleverne op i 5 hold.

 

Der foreslås to aldersblandede hold ud af de 5, hvor 0., 3. og 6. alene.

 

Signe fortæller, at lærerne er glade for at 6. klasserne ikke er aldersblandet.

Der starter 20 i børnehaveklassen. Det forlyder, at det er ud af 28 mulige.

 

Søren foreslår at have indmeldelsesprocenten som en historie i lokalpressen, når det nu ser anderledes godt ud end tidligere.

Hanne redegør for tiltag der har været tidligere i forhold til arrangementer med børnehaverne, ligesom der også har været en folder uddelt til ejendomsmæglerne.

Corona har sat en smule stopper for indsatserne.

Katrine og Hanne har været på besøg i børnehaverne.

 

Det er godt at opleve, at lærerne er med til at løse de udfordringer der opleves i skolen.

 

Fordelingen af hold og klasser er godkendt.

5.

Høringssvar vedrørende ny budgetmodel for specialundervisning (O+D)

Husk bilag!

 

10

Mette kommer med et forslag til de punkter, vi kan melde ind til forvaltningen vedrørende forslag til ny budgetmodel for specialundervisning. Det tidligere udsendte høringsmateriale er bilag til dette punkt, husk at orientere jer i materialet forud for denne drøftelse.

 

 

Takstloftet er sat til 340.000 kr. Dette indebærer, at hvis en pris for et tilbud overstiger loftet, så skal sagen indlades til et visitationsudvalg.

 

Søren fortæller, at en tanke kan være at skolerne kan anvende midler til at sætte mellemformsindsatser i gang med større smidighed.

 

En kommentar kan være, at det er vigtigt at tale om mellemformer, når vi i kapacitetsudvidelsen arbejder med bygningerne. Der bør være plads til mellemformer.

 

Det er en oplevelse fra Dana, at en del af de elever, der har brug for mindre end 9 timer har svært ved opnå den fornødne støtte.

 

Mette sender høringssvar.


Søren betoner vigtigheden at budgetmodellen også imødekommes positivt, når nu skolen anser muligheden for at arbejde med tidligere indsatser. Dette burde nævnes som noget positivt.

Generelt er børnesynet i kommunens børnepolitik

6.

Skolens økonomi (O)

15

Jakob giver os en grundig indføring i skolens økonomi, som den ser ud lige nu, og de planer der er for at komme det forventede underskud i møde.

 

Jakob fortæller, at skolen og HFO kom ud af sidste år med et underskud, som svarer til 2 %. Derudover starter året med at varsle besparelser, hvorfor vi skal arbejde på opbremsning.

Dette kommer til at kunne ses på skolens anvendelse af ressourcer til 2-voksentimer og vikarforbruget.

 

Skolebestyrelsen bør gå ud og nævne hvor uhensigtsmæssigt det er, at lærermillionen angiveligt ikke er tilfaldet skolerne direkte.

 

Specialbudgettet levner en smule plads endnu, men distriktsændringer har tilført elever der er specialskolekrævende.

7.

Nyt fra BFU (O)

5

Søren orienterer om udvalgets drøftelser af relevante emner.

 

Søren vil gerne have punktet ændres til at hedde noget bedre og mere passende.

 

Der er ikke noget nyt i forhold til processen om HDS.

 

Åben skole kommer til at fylde. Aktuelt er der en del 6. klasser på besøg på det nye hospital. Dette har været succesfuldt. Det kunne være så interessant at fortsætte successen med de kommende byggeprojekter.

 

Fælles Børn, Fælles ansvar bør have en del mere om fritidslivet. Der er aktuelt ikke noget benævnt.


Søren har tidligere været i dialog med KP og Louise Klinge omkring et besøg i Drivhuset. Dette vil vi fra skolens side gerne have et oplæg

8.

Orientering fra skolen (O)

 

 

5

Aktuelle sager fra skolen

 

Personalesituation

 

Jakob

 

Christina Paxton har sagt op. Der efterspørges en information omkring denne opsigelse. Generelt bliver der efterspurgt bedre kommunikation omkring sådanne opsigelser og sygemeldinger.

 

Kia kommer tilbage efter endt barsel.

 

Nye Drivhusansigter er startet og én ny DSA-lærer er startet.

 

Susanne fortæller, at der kan være negative reaktioner på, at lejrskolerne ligger på samme tid og samme sted. Dette kunne eventuelt være en klasselæreropgave at undersøge.

9.

Eventuelt (O)

 

 

7

Hold det kort – og overvej om punktet med fordel kan komme med som beslutnings- eller orienteringspunkt på kommende skolebestyrelsesmøde

Alle

10.

Evaluering af mødet (D)

2

Hvad fungerede godt og hvad kan med fordel justeres?

 

Alle

 

 

 

 

Fremtidige dagsordenspunkter 

 

 

 

Trivselstiltag 

Afrapporteres i forår 2021  

 

 

PR-gruppen, Alsønderup 

Effekt af tiltag 

 

 

Kommunikationsstrategi   

Kommunikationsgruppen under skolebestyrelsen præsenterer oplæg til bredt funderet kommunikationsstrategi. 

 

 

 

Hanne henleder opmærksomheden på vores fagteams og vores arbejde via vejlederne, som koncentreret arbejder med at hæve skolens samlede faglighed. Hanne tager gerne med til en temadrøftelse for at fremlægge indenfor dét emne. 

 

 

 

Oplæg til alle forældre 

Børns Vilkår om Digital Dannelse kan tilbydes alle forældre på skolen, gerne trinvis, indskoling, mellemtrin, udskoling, for at klæde forældrene på til at støtte op om deres børns digitale liv, og for at hjælpe dem til at sætte rimelige rammer for det.

 

 

Hillerød Vest Skolens profil

Hvilken profil har skolen? Er den tydelig for alle? Hvordan kommunikerer vi denne, også til BFU og forvaltning?

 

 

 Forretningsordenen ønskes på

Ud fra første punkt af dagens møde, ønskes det, at der kigges på forretningsordenen i forhold til at kigge på proceduren for at få punkter på dagsordenen.

 

 

 

 

 

 

 

Hillerød har lavet en rapport for skolevalget i kommunen. Denne skal tænkes ind i skoles profil og skolens vision.