Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Dagsorden og referat 19.01.2023

 

Dagsorden og referat til skolebestyrelsesmøde (SKB)

19. januar 2023 på Ålholm, lærerværelset          Kl. 17.30-19.30              Forplejning: egen

Mødeleder: Mette

Ordstyrer: Skal vælges

Referent: Jakob

Deltagere: 

Fraværende:

 

Dagsorden

Hvad handler punktet om, er der særlige ansvarlige, gæster og er det til orientering (O), drøftelse (D) eller beslutning (B)

Tid

 

Referat

Opsummering af orienteringen/drøftelsen, konklusion på beslutning, angivelse af evt. ansvarlig og evt. deadline.

Referat

0.

Velkommen

 

2

 

 

1.

Godkendelse af dagsorden (B)

 

2

Kommentarer til dagsordenen

 

2.

Tilsyn (D + B)

30

Princip for skolefritidsordningens virksomhed.

 

Vi skal føre tilsyn med ovenstående princip og bliver orienteret om status på de forskellige HFO´ers daglige virke, pædagogiske mål for arbejdet med børnene og evt. nyt vedrørende personalesituationen.

 

Irina Kirina, der er leder af HFO´erne, deltager ved dette dagsordenspunkt, og står for at orientere skolebestyrelsen om punkterne herover.

 

Orienter jer inden mødet i princippet via skolens hjemmeside:

Princip for skolefritidsordningens virksomhed | Hillerød Vest Skolen (aula.dk)

 

Irina fortæller om HFO’ens opbygning, antal tilmeldte børn og antal medarbejdere.

 

Samlet set er der Kulminen, Guldminen, Ålerusen (herunder 3 afdelinger: 0. området, 1. og 2. område og Solvognen) og Georgs Drage.

 

HFO’ens personale er i gang med kompetenceudvikling i forbindelse med at skabe deltagelsesmuligheder for alle elever.

HFO’en er certificeret idrætsHFO.

 

HFO’en arbejder ligeledes med at inkorporere en del af de principper, der er bærende i NEST-pædagogikken. 0. årgang var sidste år med i opstartsfasen af 0.V og siden hen arbejdes der på, at principperne gennemsyres HFO’ens generelle praksis - også i de andre afdelinger.

 

HFO 1 har næsten ingen passive medlemmer. I klubben i Alsønderup møder ca. ¾ dele af de tilmeldte op. På Ålholm er der bedst fremmøde ved arrangementer som fester. Ellers i det daglige er ca. 60% fremmøde.

Det blev fremhævet, at Als tidligere havde haft en hel klasse til at engagere sig i at følges ad over i klubben, hvilket betød et stort fremmøde

 

Irina fortæller derudover om mål og indholdsbeskrivelsen fra 2019. Målsætningen for det kommende år er det samme, men det kommunale reformprogram, hvor der fokuseres på gode elevfællesskaber med plads til forskellighed er kommet til siden. Arbejdet i HFO’erne har derfor antaget denne vinkel i højere grad end tidligere.

 

Der stilles spørgsmål til, hvorvidt der indtænkes mulighed for at inddrage pædagoger i klasserne længere henne i forløbet end udelukkende i indskolingen. Svaret på dette er, at skolen godt kan se gode effekter af, hvis det kunne lykkes. Indtil videre er ressourcerne dog knappe, hvorfor vi har prioriteret opgaverne i indskolingen.

 

Alsønderup lokalråd ansøger puljer til at fremme projekter, der har til hensigt at få større udbytte af naturen. Søren vil gerne være behjælpelig med eventuelle ansøgere.

 

Det kunne være interessant at holde åbent lidt længere for de lidt ældre elever. Irina fortæller, at der ikke er den store tilslutning til de klubaftener, der har været afholdt på forsøgsbasis.


Hvis man er tilmeldt et klubtilbud er man velkommen til at besøge andre klubber.

3.

Skoleudviklingssamtaler

20

Formændene for de 7 distriktskolers bestyrelser ønsker at undersøge muligheden for, at repræsentanter for skolebestyrelserne kan sidde med ved de såkaldte skoleudviklingssamtaler mellem skolerne og forvaltningen.

 

Rollefordelingen og dagsordenen ved disse skoleudviklingssamtaler ligger ikke fast endnu, og vi er ikke blevet kontaktet af forvaltningen omkring det.

 

Jeg ønsker at drøfte med jer i bestyrelsen, om det er et forum, vi kan se skolebestyrelsen deltage i og med hvilket fokus.

 

Læs gerne artiklen herunder til din forberedelse:

 

https://www.skole-foraeldre.dk/artikel/skoleudviklingssamtaler

 

Ole informerer om, at der er kommet en ny lovgivning, som giver mulighed for at deltage i skoleudviklingssamtaler. Der nedsættes et udvalg bestående af repræsentanter fra skolebestyrelser, elevråd, ledelser og forvaltning. Der kommer til at være et rotationsprincip for pladser, hvorfor medlemmerne varierer i perioder.

 

Skolebestyrelsesformændene er blevet bedt om at stille med 2.

 

Mette deler beskrivelsen af skoleudviklingssamtalerne.

 

Det er vigtigt, at fritidstilbuddene også kommer til at være en del af samtalerne.

 

Der stilles spørgsmål til om referaterne af disse samtaler bliver delt med resten af skolevæsenet.

Vi forestiller os, at referaterne bliver delt eller publiceret.

4.

Pause – af- og påfyldning

4

 

Alle

5.

Temadrøftelse (D + B)

 

25

Kontaktforældremøde på vej – se vedhæftede bilag, der er invitation til det kommende kontaktforældremøde. Arbejdsgruppen orienterer om mødet, og de forskellige opgaver ved mødet besættes med medlemmer af skolebestyrelsen.

 

Der er fremlagt et bilag, som er invitationen til aften for kontaktforældre.

 

Der kommer til at være en drøftelse afdelingsvis, hvor forældrene har mulighed for at indgive tematikker, der fylder i afdelingerne, som bestyrelsen derefter kan tage op som temadrøftelser.

 

Det kunne være rart, at der er bestyrelsesmedlemmer der fortæller om samarbejdet mellem bestyrelse, kontaktforældre og ledelse samt at fortælle om skolens principper.

Derudover er det en god ide, at medlemmerne sætter sig som referenter i grupperne.

 

Principper: Mette fortæller dem

 

Samarbejdet mellem kontaktforældre, bestyrelse og ledelse: Tine

 

Indskoling: Tine

Mellemtrin: Dana,

Udskoling: Mette og Pernille

 

https://hillerodvestskolen.aula.dk/skolebestyrelsen/info-til-foraeldre/…

 

Ledelsen står for at købe sodavand og frugt.

Bestyrelsen mødes kl. 18.00

Ledelsen køber flipovers til mødet

 

Det er en pointe der er værd at nævne, at vi laver denne aften som én samlet skole, hvorfor der er repræsentanter fra begge matrikler i grupperne.

6.

Nyt fra BFU (O)

15

Søren orienterer om udvalgets drøftelser af relevante emner.

 

Søren fortæller, at der er en proces i gang på Hillerød Dagbehandlingsskole der går på at samle skolen på én matrikel. Det er lagt ind som en fordel, at man lægger dagbehandlingsskolen på en almen folkeskole.

Søren fortæller om et møde i starten af processen, hvor det havde virket som at man var længere i processen, end man reelt var. Nu tages det op på udvalgsmødet igen. Der er nu 4 muligheder for at arbejde videre med en placering.

Der er endnu ikke taget stilling til en yderligere indskrænkning. Forud for dette skal der regnes på alle 4 muligheder for at skabe overblik over, hvilken økonomi der skal følge, for at skabe rammer om en matrikel for HDS.

7.

Svar på skriftlig henvendelse (O+D)

5

De forældrevalgte i skolebestyrelsen har modtaget en skriftlig henvendelse fra Alsønderup Lokalråd.

 

Mette orienterer den samlede bestyrelse om sit svar på lokalrådets henvendelse.

 

Lokalrådets brev er sendt ud til den samlede skolebestyrelse som orientering til dette punkt.

 

Der er en del forskellige holdninger der er blevet luftet, ligesom vi har modtaget en skrivelse fra Alsønderup lokalråd angående placeringen. Der har været et ønske om at tage punktet op på et bestyrelsesmøde.

 

I skrivelserne er ledelsen citeret for at have indtaget en holdning til placeringen af HDS på Alsønderup. Dette er imidlertid ikke retvisende. Ledelsen er derimod blevet givet en opgave at vurdere almenskolens pladsbehov og dermed også muligheden for at have kvadratmeter på matriklen til yderligere brug.


Der ligger endnu ikke noget høringsmateriale på sagen, hvorfor det kan anses for at være for tidligt at drøfte det i vores bestyrelse på nuværende tidspunkt.

 

Det konkluderes, at der til lokalrådet og eventuelle privatpersoner der har henvendt sig, at vi svarer, at der endnu ikke er udsendt høringsmateriale. Når dette kommer, kan alle - både bestyrelsen, lokalråd og privatpersoner indgive høringssvar.

 

8.

Orientering fra skolen (O)

 

 

10

Aktuelle sager fra skolen

 

Økonomi

 

Personalesituation

 

Vi har fået ny legeplads ved indskolingen.

 

Vi har oplevet lidt bøvl i udskolingen, blandt andet med anvendelse af fyrværkeri i lokalområdet.

 

Der er åbnet for udgang til de omkringliggende butikker.

 

Elevrådet er i gang med at finde anvendelse for overskuddet af Vesterrød By. Det er aftalt, at der kommer til at være en Vesterrød hvert 3. år.

 

Skolen kom ud af sidste år med et underskud på lige over 2% på almenskolen. Vi har afskediget et par lærere på grund af sygdom i sidste år, som trækker lønninger ind i dette år.

Distriktsændringen havde betydning for økonomien i specialbudgettet, hvilket betød, at skolen modtog elever med pladser på specialskoler, hvorfor økomomien deraf blev belastet.

 

Derudover har vi fået afgang fra tysklærer Christina og musiklærer Kåre.

 

9.

Eventuelt (O)

 

 

10

Hold det kort – og overvej om punktet med fordel kan komme med som beslutnings- eller orienteringspunkt på kommende skolebestyrelsesmøde

Alle

10.

Evaluering af mødet (D)

3

Hvad fungerede godt og hvad kan med fordel justeres?

 

Alle

 

 

 

Fremtidige dagsordenspunkter 

 

 

 

Trivselstiltag 

Afrapporteres i forår 2021  

 

 

PR-gruppen, Alsønderup 

Effekt af tiltag 

 

 

Kommunikationsstrategi   

Kommunikationsgruppen under skolebestyrelsen præsenterer oplæg til bredt funderet kommunikationsstrategi. 

 

 

 

Hanne henleder opmærksomheden på vores fagteams og vores arbejde via vejlederne, som koncentreret arbejder med at hæve skolens samlede faglighed. Hanne tager gerne med til en temadrøftelse for at fremlægge indenfor dét emne. 

 

 

 

Oplæg til alle forældre 

Børns Vilkår om Digital Dannelse kan tilbydes alle forældre på skolen, gerne trinvis, indskoling, mellemtrin, udskoling, for at klæde forældrene på til at støtte op om deres børns digitale liv, og for at hjælpe dem til at sætte rimelige rammer for det.

 

 

Hillerød Vest Skolens profil

Hvilken profil har skolen? Er den tydelig for alle? Hvordan kommunikerer vi denne, også til BFU og forvaltning?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hillerød har lavet en rapport for skolevalget i kommunen. Denne skal tænkes ind i skoles profil og skolens vision.